maandag 3 augustus 2015

Over tomaten en bananen!

Hoi allen,

Dit weekend was vooral genieten van het mooie weer, onze tuin en van elkaar.
We hebben een beetje werk verzet in de tuin. Onze munt is helemaal gesnoeid want die zat onder een vliegenplaag, was niet meer bruikbaar. :-( Nog een aantal dingetjes verpot en verzet, en vooral veel onkruid weggehaald.

Jens heeft onze tomaten nog wat meer ondersteuning gegeven. De tomaten zijn talrijk maar ze worden maar niet rood. Als ze op het einde van de zomer nog niet rood zijn, worden ze met z'n allen groene tomatenchutney ;-). (Naar het recept van deze man)schoon e, zo met een vliegenkakske :-)
Ook onze pepertjes beginnen al mooi te worden: 


En we zijn ook al trotse eigenaars van 1 aubergine:


In de tuin werk je niet alleen:

maar van werken word je ook moe....


héééééééééél moe!


;-)

Nog een laatste dingetje. Hebben jullie ook zo last van bruine bananen? Sommige weken zijn de bananen hier heel snel op en andere weken lijkt het alsof die hier ter plaatse gaan mummificeren. Daarom 2 tips.

1) Als het kwaad al geschied is, kan je er nog altijd een heerlijke bananencake van maken, volgens het recept van deze madam.

2) Of je kan het ook voorkomen en vershoudfolie of zilverpapier bovenaan je bananen bevestigen. Verlengt het proces toch met een 4-tal dagen denk ik. 


Deze liggen er nu toch al een ruime week en half. Cava nog toch? :-)


Zo, volgende keer ben ik er opnieuw, maar dan liefst met iets over naaien toch? :-) Maar dat komt goed aangezien zaterdag Bas zijn 1ste verjaardagsfeestje is (van de 2) en ik zijn kroon en dergelijke nog moet voorzien! Hmm, nog veel werk voor de boeg deze week! :-)Liefs,
LienGeen opmerkingen:

Een reactie posten