zondag 13 september 2015

Toetta-muts

Vorige jaar maakte ik een mutsje voor Bas uit de Ottobre 4/2014. Een hele winter heeft hij ze gedragen. Dit jaar vond ik de bruine wat te nipt dus was het tijd voor een nieuwe. De blauwe is van dit jaar. :-) Ze is misschien wel wat groot maar vind het wel wat stoer nee? :-)

 Stof: oude polo van vriendlief, rode fleece van Stoffen van Leuven

Stof: Stoffenspektakel, rode fleece van Stoffen van Leuven

Niet letten op de balpen-strepen, nat onderhemdje en dergelijke. Bas is gewoon zo :-D En hij krijgt opnieuw tanden! :-)

Liefs,
Lien


Autospeelmat

Vorig jaar maakte ik tijdens een workshop van Hilde@Home een autospeelmat. Ik nam vooral deel aan de workshop omdat ik eens iets 'af' wou hebben op 1 dag tijd. Thuis krijg ik meestal de tijd niet om aan één stuk door te naaien en iets af te werken dus deed ik het op verplaatsing.

De voorbije zomervakantie, werd mijn autospeelmat ineens een gescheurde autospeelmat :-(. Details omtrent het 'ongeval' bespaar ik u. :-) Maar ik was ferm teleurgesteld.



Gelukkig had Hilde nog de desbetreffende stof.

Dus 2 naaicafé's geleden nam ik mijn autospeelmat mee. Eerlijkheidshalve gebiedt mij wel om erbij te vertellen dat ik ze eigenlijk niet zelf heb gerepareerd. Mama Mia (onze naaipatrones :D) heeft het lostornen en opnieuw aan elkaar zetten voor haar rekening genomen. Bij deze: een dikke merci Mama Mia! Blij dat ze opnieuw kan gebruikt worden.

Stof en fournituren: Hilde@home
Patroon: Hilde@home

Groetjes,
Lien

Bavetjes :-)

Aiai, bijna 1 maand geleden dat ik een blogje schreef. Dringend tijd om daar verandering in te brengen. 

Ik maakte begin september 2 geboortepakketjes (kleintjes) voor meisjes. Gewoon, om in huis te hebben. Het tuttendoekje en de bavetjes zijn beiden een 'eigen' patroon (lees: overgetekend van een bestaand). Ik heb bij de bavetjes gekozen om de ouderwetse variant over te tekenen. Groot genoeg en plaats genoeg om te morsen. ;-) Ookal vind ik ze misschien wel te mooi om op te morsen. ;-) Dus, toekomstige eigenaars, ge zijt gewaarschuwd, proper eten e! :-D


Stof: stoffenspektakel en handdoeken van Action :D
Fournituren: restjes biais uit Veritas en Nostex Opwijk

Groetjes,
Lien